ГЛАВНИ ОДБОР СПС

У седишту Социјалистичке партије Србије одржана је седница Главног одбора на којој је комплетиран избор руководства избором потпредседника, чланова Председништва, као и председника Извршног одбора Главног одбора.

За почасног председника Социјалистичке партије Србије изабран је инжењер Милутин Мркоњић, док су за потпредседнике  ГО СПС изабрани, проф. др Предраг Марковић, који је кооптиран у Главни одбор, проф. др Жарко Обрадовић, Александар Антић, Бранко Ружић као и проф. др Славица Ђукић-Дејановић.

За председника Извршног одбора изабрана је др Дијана Вукомановић, а на место шефа Посланичке групе Социјалистичке партије Србије у Народној скупштини Републике Србије изабран је Ђорђе Милићевић.

Душан Бајатовић је задржао позицију шефа Покрајинског одбора СПС-а, а председник СПС Ивица Дачић је истакао да ће он бити кандидат за председника Владе АП Војводине.

Новица Тончев је именован за шефа Изборног штаба за локалне изборе, а одлучено је и да Александар Антић, у случају расписивања градских избора у Београду, буде кандидат за градоначелника Града Београда.

Новоизабрани чланови Председништва су: Ђорђе Милићевић, Новица Тончев, Неђо Јовановић, Миле Илић, Павле Будаков, Вања Вукић, Дејан Раденковић, Владан Заграђанин, Дејан Бацковић, Милисав Петронијевић, Петар Шкундрић, Снежана Богосављевић-Бошковић и Зоран Антић.

Поред поменутих, у Главни одбор су кооптирани Никола Шаиновић, Бата Живојиновић, Миле Јовичић и Томо Бабовић.

Ивица Дачић, председник СПС рекао је да ће у наредном периоду бити конституисан и Извешни одбор а да ће његов кандидат за заменика председника Извршног одбора СПС бити Ђорђе Чабаркапа.

ГО СПС Зајечар11043086_377451605712789_7815097748369544647_n1309168682_Clipart_Free

About Администратор СПС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *