ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ ПОСЕТИЛА ПОРОДИЦУ АНТИЋ ИЗ КОПРИВНИЦЕ: АНТИЋИ УМЕСТО ГРАДА, ОДАБРАЛИ СЕЛО!!! (ВИДЕО)

 

Село Копривница, надомак Зајечара место је из којег већ деценијама одлазе и млади и стари. Међутим, брачни пар Антић из Копривнице једни су од ретких који су одлучили да остану. Решени да ту оснују породицу и преживе од пољопривреде, захваљујући сопственом раду, доказали су да је живот на селу могућ.

Свестан да се у села јако мало улаже, и да се сељака сви сете тик пред изборе др Мирко Николић је нагласио да без обзира ко је на власти и каквих све проблема има, село не сме да трпи, јер село храни Србију!

“ Желимо да на овом примеру покажемо да је живот на селу могућ. Када смо у нашем програму истакли да је улагање у пољопривреду и у село један од кључних ствари на којима морамо прдити у нареном периоду, желимо да знате да то није празна прича. Повећање аграрног буџета, развој руралне инфраструктуре, стипендије за школовање младих са села из области пољопривреде само су неке од ствари на којјима ћемо више обратити пажњу у неком наредном периоду“, истакао је Николић.

Заменица председника Социјалистичке партије Србије (СПС) Славица Ђукић Дејановић изразила је дивљење породици Антић, посебно супрузи Тањи, која је као просветни радник ипак одлучила да живот уместо у граду проведе на селу.

“ Имам задовољство да видим средину у којој је могуће живети од пољопривреде. То топло гостопримство ме подсећа на период детињства мог сина и мојих унука, и показује да Србија може бити пожељна за живот“, закључила је Славица Ђукић Дејановић.

На крају посете сви су били сложни у једном…да улагање у села јесте улагање у будућност! Па ко зна…можда и повратак рода у Копривницу заиста наговештава да је тај циљ заиста и могућ!

Извор: zajecaronline

ГО СПС Зајечар

11043086_377451605712789_7815097748369544647_n1309168682_Clipart_Free

About Администратор СПС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *