ОДРЖАНА СВЕЧАНА СЕДНИЦА ГО СПС-А ПОВОДОМ 27 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА! ФОТО

Данас је у великој сали у просторијама Социјалистичке партије Србије, градског одбора Зајечар, одржана свечана седница Градског одбора, поводом 27 година од оснивања истог.

Иначе, Градски одбор Социјалистичке партије Србије формиран је свега десетак дана након формирања ГО СПС-а у Београду, и један је од првоформираних, најстаријих одбора у Србији.

На почетку свечане седнице, присутним члановима, симпатизерима и гостима странке поздравним говором обратио се Др Мирко Николић, председник ГО СПС-а Зајечар:

“Другарице и другови, даме и господо, пријатељи, чланови Социјалистичке партије Србије, сарадници, симпатизери, отварам свечану седницу Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Зајечару. Као што знате 27. јул је дан Градског одбора СПС-а, и данас обележавамо 27 година постојања овог одбора, па бих искористио прилику да свима честитам дан партије. Ми смо пре десет дана, 17. јула, обележили дан СПС-а, дан када је основана Социјалистичка партије Србије, а тим поводом одржана је централна прослава у Алексинцу, на којој је председавао председник партије Ивица Дачић. Том приликом смо се осврнули на претходни период, претходних 27 година СПС-а. Сви знамо кроз шта је СПС прошао, да се сада не враћамо на то, али да 27 година традиције није само 27 година, јер Социјалистичка партија вуче и наслеђе из претходног периода, из Савеза комуниста, ССРН-а, Комунистичке партије, па како је сам председник истакао и из идеја неке социјалдемократије, Светозара Марковића, Димитрија Туцовића, тако да је оно што данас представља Социјалистичка партија Србије и што је наследила својим оснивањем, далеко дуже и више од 27 година” – рекао је Др Мирко Николић, председник ГО СПС-а Зајечар.

Он је током свог излагања направио кратак осврт на претходних 27. година, на падове и успоне Социјалистичке партије, али и осврт на локалне изборе одржане у Зајечару, где је Градски одбор СПС-а Зајечар успео да сачува стабилност упркос овим турбулентним временима где је многе политичке партије, како је рекао Ивица Дачић, однео политички цунами. Због стабилности и добрих изборних резултата, Градски одбор СПС-а Зајечар је био и похваљен као такав.

На свечаној седници Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Зајечару извршено је и коптирање предложених чланова СПС-а у Градски одбор, као и појединих чланова Градског одбора у Извршни обор.

извор: istocnevesti

ГО СПС Зајечар

11043086_377451605712789_7815097748369544647_n1309168682_Clipart_Free

 

About Администратор СПС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *